14:00

Färjestadens GOIF 1

Referat: Nybro IF - Färjestadens GOIF 1

Idag gick vi på pumpen mot ett starkt Färjestaden.
Gästerna tog ledningen redan i tredje minuten och trots att vi hade bra uppspel så var gästerna effektiva, framförallt på sin högerkant och utökade ledningen till 0-2 efter dryga tio minuter.
Vi var hela tiden med i matchen men Ölänningarna kom runt på kanterna och hotade med inspel i boxen.

Efter cirka en kvart fick vi utdelning på vårt spel och på två minuter var matchen åter lika, efter dubbla mål av Basmaji.
Tyvärr lyckades Färjestaden åter ta ledningen och vi gick till första periodpausen med enmålunderläge, men matchen helt öppen och jämn.

I pausen pratade vi om att vi måste börja vinna flera närkamper och 50/50-bollar. Vi måste också skärpa till markeringen i boxen och hjälpa varandra i det offensiva spelet.

Trots jämnt spel så hade Färjestaden mer kraft och fart i den tryckande åskvärmen vilket gjorde att de på nytt kunde utöka sin ledning både en och två gånger. Tio minuter in i andra så stod det 2-5 på resultattavlan. Vi hade några riktigt farliga lägen men ställningen var heller inte orättvist.

Vi positionerade om oss för att täppatill deras farliga högerkant och lyckades därmed stoppa motståndarnas farligaste målchanser. Med tre minuter kvar lyckades Hamade trycka in en reducering, snyggt assisterad av Ville.

Trots tvåmålsunderläge inför sista perioden så var matchen långt ifrån avgjord. Speltempot var lågt och tränarna uppmanade spelarna att öka speltempot och löpningarna för att kunna forsera i matchens slutskede.
Tyvärr hade vi inte kraften i benen idag och det hjälpte inte att alla gjorde sitt bästa på en stekhet Victoriavallen.
Under matchens sista fem minuter rullar Färjestaden in ytterligare två bollar och fastställer därmed slutresultatet 3-7.

Vi laddar om och tar nya tag inför nästa helgs match mot Blekingelaget Rödeby, vilka har spelat upp sig ju längre serien gått. Det finns inga enkla matcher i årets serie och vi måste visa alla hur sugna vi är på ytterligare en trepoängare och att lämna serietabellens nedre del.

Åter en eloge till målvakten Lucas som på kort varsel ställde upp för oss och gjorde en fin prestation när Vile var sjuk.

Grönt kort till kämpen och målskytten Hamada.